Inicijativa "Budi zdrav ko dren" krenula je 2010. godine kao porodični biznis koji se bavi prodajom "Dren" voćnih proizvoda kao što su pekmez, sok, rakija, liker i još mnogo toga. Dok smo se trudili da razvijemo inovativne komunikacijske i preduzetničke vještine, rasla je i prodaja i potražnja. Tokom, 2016. godine počeli smo sa promocijom drenjina kao i sa razvojnim projektima. U 2017. godini održali smo prvu stručnu radionicu pod nazivom "BRENDAONICA", kako bi smo povezali domaće proizvođače i kupce iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj je uvezati ljude, poboljšati konkurentnost svih karika u lancu proizvodnje, povećati preradu, prodaju i distribuciju proizvoda od drenjina, smanjiti nezaposlenost i integrisati udaljene i nerazvijene regije.Kooperativa funkcioniše na jednostavan način, putem kolaborativne ekonomije, profit se dijeli jednako i reinvestira. Sarađujemo na globalnom nivou sa prestižnim regionalnim institutima.


Kooperativa se ne bavi samo prodajom zdravih proizvoda već se trudimo i da promovišemo zdraviji način života i razmišljanja. Tu je i uvođenje tradicionalnog načina proizvodnje, organizacija proizvodnje kao i poboljšanje ekonomskih performansi. Trudimo se isto tako da utičemo na personalizovanu prehranu, dijete i zdravlje za dobrobit naših članova i klijenata.